Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή

v2.imerisia.gr

Παρά την έντονη αντίθεση του νέου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κυρίως για το κομματικό χρώμα που έχει πάρει η εκδήλωση, θα γίνουν τα "εγκαίνια" του αγάλματος στην παραλία της πόλης.

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή τοποθετήθηκε στην παραλιακή ζώνη της συμπρωτεύουσας λίγο πριν την λήξη της δημαρχίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δημιουργώντας έντονες αντιπαραθέσεις.
Σήμερα θα γίνουν τα "εγκαίνια" του αγάλματος παρά την έντονη αντίθεση του Γιάννη Μπουτάρη που υποστήριξε ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της χωροθέτησης του ανδριάντα στο δημοτικό συμβούλιο.
"Διαφωνώ με την τοποθεσία που επιλέχθηκε, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και γιατί είναι υποτιμητικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα τού επί δεκατέσσερα χρόνια πρωθυπουργού της χώρας και επί δέκα χρόνια προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι.
Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το έργο που άφησε στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Αχιλλέας Καραμανλής.
Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσουν από κοινού οι Αχ. Καραμανλής, Β. Παπαγεωργόπουλος και Γ. Μπουτάρης και θα ακολουθήσει η δεξίωση που θα παραθέσει ο δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους και στα μέλη της οικογένειας Καραμανλή σε χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.
Στην τελετή θα παραστούν ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και πλήθος στελεχών και πρώην υπουργών της ΝΔ. Την κυβέρνηση  θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή τοποθετήθηκε στην παραλιακή ζώνη της συμπρωτεύουσας λίγο πριν την λήξη της δημαρχίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δημιουργώντας έντονες αντιπαραθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου